Ako jednoducho sa pripravuje EXPEDIČNÁ STRAVA
Tento krátky blog, skôr video blog je o rýchlej a jednoduchej príprave expedičnej (dehydrovanej) stravy. Je určený pre tých, ktorý nemajú skúsenosť a nevedia aká je príprava tejto na pohľad špeciálnej stravy. Ide totiž o to že dehydrovaná expedičná strava nie je len pre horolezcov. Ocenia ju aj bežný turisti,cestovatelia. Ja mám v aute na cestách vždy jedno dve vrecká ako poistku pred rýchlim hladom, na situácie keď nemám čas variť alebo zháňať reštauráciu. V ponuke sú naozaj rozmanité jedlá. Od raňajkových, rôzne kaše či miešané vaička. Cez hlavné jedlá, talianske, indickej či britskej kuchyne. Až po dezerty a puding.
Preferujem značku Summit to Eat, pretože ich technológia spracovania je bez konzervantou a chemických látok. O tom sa ale v tomto blogu nechcem rozpisovať. Tejto téme ako aj príchutiam a výberu jedál sa budem venovať neskôr v samostatnom blogu. Pozrite si krátke video v ktorom je táto jednoduchá a rýchla príprava jedla zachytená:
Ako ste videli je to naozaj jednoduché. Stačí cca 0,5l vody, hrniec, varič, lyžička, vrecko dehydrovanej stravy a 15 min. Nemôžem hodnotiť za všetkých výrobcov a všetky príchute, lebo som ich nevyskúšal. No s toho čo som ochutnal musím povedať že vetšia časť týchto expedičných jedál mi naozaj chutila, dokonca bola fakt dobrá.
Môj názor je že ide o veľmi praktický produkt a čas od času sa zíde ho mať pri sebe.